Emilio Molnar

Emilio Molnar

M-am născut într-o familie creștină, într-un oraș mic din România. Eu sunt cel mai mare dintre cei doi copii ai familiei. Am crescut într-o mică biserică baptistă în orașul nostru. Am avut o copilărie stabilă, cu excepția a 3 sau 4 ani, când familia mea a trecut prin niste momente dificile. Tatăl meu a fost rănit într-un accident și a luptat cu o dependența de alcool. Am fost foarte mic și nu-mi amintesc asta foarte bine.

Am fost un copil bun. N-am folosit cuvinte murdare și nu am avut niciodată o probleme de furie și răzvrătire. Am avut o viață normală la școală și acasă. Dar, la fel ca oricine altcineva am fost încă un păcătos!

Într-o zi, un prieten mi-a spus că a decis să se boteze și m-am întrebat de ce făcea acest lucru. Părea atât de entuziasmat și fericit despre decizia sa. M-am gândit mult la asta și mă întrebam de ce nu am avut acest tip de bucurie. Într-o seară mă gândeam la ceea ce a făcut Isus pentru mine și am realizat că niciodată nu mă predasem niciodata Lui. Gandul acesta m-a deranjat și am început să plâng. Săptămâna viitoare am spus pastorului meu că am recunoscut că am fost un păcătos și am vrut să-mi dau viața lui Hristos și doream să fiu botezat. Când am luat decizia aceasta ceva s-a întâmplat. M-am simtit diferit decât înainte. Am experimentat bucuria care am văzut la prietenul meu.

După aceea, biserica mea a avut un serviciu special, astfel încât am putut spune mărturia mea public, în fața întregii adunări. A fost foarte emoționant pentru mine și am putut vorbi cu greu. Am fost botezat la 30 iulie 2011, împreună cu 3 prieteni. După aceea m-am dus la Tabara MIA, care a fost foarte utilă pentru creșterea mea spirituală. Am aflat că avea o relație cu Hristos nu înseamnă doar a merge la biserică, fiind o persoană drăguță, sau a spune o rugaciune inainte de a manca.

Particip acum la Institutul Cuvântul Vieții in Ungaria și slujesc în lucrarea de tineret prin Tabăra MIA. Sunt recunoscător pentru ceea ce a făcut Dumnezeu în viața mea și a lucrării pe care El mi-a dat-o.